perjantai 7. joulukuuta 2012

... tapahtunut tähän mennessä

Googlesta on onneksi hyvä apu, kun noviisina yrittää määrittää kissan sukupuolta... Vilinän veikkaus kallistuu tyttöön ja käytökseltäänkin neiti on hyvätapainen eikä turhan roisi ollakseen pentu. Muutamassa viikossa Vilinä löysi ehdottomaksi lempipaikakseen eteisen kenkähyllyn ja niiden järjestelyn. Hetken päästä Vilinä järjesteli jo takkeja ja vietti aikaa naulakossa yläilmoissa. Onneksi moinen villitys on jo unohtunut, mutta kengät ovat edelleen mukava harrastus sekä toisinaan eteisen matot kaipaavat uutta järjestelyä.


Vilinä on kasvanut kuukaudessa niin paljon, ettei se mahdu enää sohvan alle nukkumaan, kuten ensimmäisinä päivinä. Emo ja pentu viettävät päivässä monta yhteistä leikkihetkeä kiusaten vuoronperään toisiaan. Riehuntaleikkien jälkeen Vilinä rauhoittuu ja tulee usein sohvalle nukkumaan kylkikyljessä ihmisen kanssa.

Tuiskusta on tullut rohkea kissa, joka tulee tervehtimään heti aamusta ja työpäivän jälkeen kun ulko-ovi käy. Perimmäinen ajatus taitaa kuitenkin olla ruoka. Molemmat kisut ovat kovin persoja ruoan perään, joten aina on hyvä syy juosta perässä keittiöön ja kyhnätä hieman jalkoja :) Koirien kasvatusmetodit ovat päteneet myös näihin kissoihin ja molemmat osaavat jo nätisti istua ja odottaa ruokakuppia. Tuiskusta tulee hyvin puhelias kun on ruoasta kyse, Vilinä vain kiertelee ja odottaa malttamattomana.

Tuisku on toiminut mallikkaasti emon roolissa ja huolehtii pennustaan, mutta luottaa jo hyvin ihmisiin ja siihen, että Vilinä pärjää leikeissään itsekin. Muutaman kerran päivässä emo naukuu pennulleen ja komentaa luokseen, muutoin Vilinä saa mennä seikkailuissaan itse ja emo vain seurailee jostain hieman kauempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti