tiistai 21. lokakuuta 2014

Cherry -emo esittäytyy


Cherry on elokuussa 2010 syntynyt saksanpaimenkoira-kaukasiankoiramis. Cherryn säkäkorkeus on hieman yli 60cm, painoa Cherryllä on reilu 23kg ja luonteessa painottuu saksanpaimenkoiratyyppisyys. Cherryn turkki on runsas ja yli 5cm pitkä, tarvittaessa vaatii harjausta sekä pesua. Sijaiskotiin tullessa Cherry oli tiineenä ja synnytti 23.9.2014.


Sijaiskodissa Cherry on elänyt laumassa toisten koirien, kissan ja lasten parissa sekä vastaanottanut vieraita ihmisiä. Soveltuvin koti Cherrylle löytynee omakoti- tai rivitalosta, sillä laumanvartijan verta omaavalla koiralla on kumea ilmoitushaukku vieraita varten.


Kotioloissa Cherry on rauhallinen sekä viihtyy lauman lähistöllä lepäilemässä. Leppoisa ja sopeutuva 'nallekarhu' olemukseltaa, joka on tottunut tarvittaviin hoitotoimiin.


Cherry kävelee rinnalla vetämättä ja ennen synnytystä ohituksissa ei reagoinut vieraisiin. Synnytyksen myötä Cherrystä on löytynyt luontaista suojeluvaistoa ja kestänee tovin kunnes käytös palautuu normaaliksi pentujen vieroituksen myötä.


Metsälenkillä Cherryä voi pitää vapaana ja se osaa tulla luokse kutsusta. Koulutuskentällä Cherry keskittyi ohjaajaan eikä huomioinut toisia koiria. Lähestyvät ihmiset Cherry ilmoitti haukulla olematta aggressiivinen. Sopivalla palkkiolla kontakti on toimiva sekä koira hyvin peruskoulutettu, luonteeltaan oppivainen ja parhaassa treeni-iässä.


Lisätietoja koirista saat Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseltä 03-7811 543 tai sijaiskodilta zebrafinches[at]gmail.com. Cherry on valmis uuteen kotiin pentujen luovutuksen aikoihin viikosta 47 alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti