tiistai 7. lokakuuta 2014

Cherry -mamma etsii kotia


Cherry on elokuussa 2010 syntynyt saksanpaimenkoira-kaukasiankoiramix. Cherryn säkäkorkeus on hieman yli 60cm, painoa Cherryllä on reilu 23kg ja luonteessa painottuu saksanpaimenkoiratyyppisyys. Sijaiskotiin 1.9.2014 tullessa Cherry oli tiineenä ja synnytti 23.9.2014. 

Sijaiskodissa Cherry on elänyt laumassa toisten koirien, kissan ja lasten parissa sekä vastaanottanut vieraita ihmisiä. Soveltuvin koti Cherrylle löytynee omakoti- tai rivitalosta, sillä laumanvartijan verta omaavalla koiralla on kumea ilmoitushaukku vieraita varten.


Cherry on avoin ja sosiaalinen sekä menee rohkeasti ja itsenäisesti tervehtimään vieraita. Sijaiskodissa koira on ollut rauhallinen sekä viihtyy lauman lähistöllä lepäilemässä. Cherryn turkki on runsas ja yli 5cm pitkä, tarvittaessa vaatii harjausta sekä pesua. Cherry viihtyy pihalla viilennellen itseään nurmikolla lämpiminä päivinä. Ulkokoira Cherry ei kuitenkaan halua olla vaan viihtyy ihmisen lähellä, joskus jopa luvan kanssa sylissä. Leppoisa ja sopeutuva 'nallekarhu' olemukseltaan, joka on tottunut tarvittaviin hoitotoimiin.


Hihnakäytös saa erinomaisen maininnan: Cherry kävelee rinalla vetämättä ja ohittaa vieraat koirat sekä ihmiset rauhallisesti. Synnytyksen myötä Cherrystä on löytynyt luontaista suojeluvaistoa. Pentujen myötä Cherry reagoi vahvemmin vieraisiin ihmisiin sekä eläimiin, mutta todennäköisesti käytös palautuu aiempaan pentujen kasvamisen myötä. Metsälenkillä Cherry on pysynyt sopivalla etäisyydellä vapaana ollessa sekä osaa tulla luokse kutsusta. Cherry ehti käydä kanssamme koulutuskentällä ennen synnytystä ja sai heti kehuja luottamuksesta uutta ohjaajaa kohtaan. Koulutuskentällä Cherry keskittyi ohjaajaan eikä huomioinut toisia koiria, lähestyvät ihmiset Cherry ilmoitti tarvittaessa haukulla olematta aggressiivinen. Aina Cherry ei halua miellyttää, mutta sopivalla palkkiolla kontakti on toimiva sekä koira oppivainen ja parhaassa treeni-iässä.

Cherryyn voi tulla tutustumaan sijaiskotiin aikaisintaan lokakuun loppupuolella, kun pennut kasvavat ja porukka on valmiina vastaanottamaan vieraita. Uuteen kotiin Cherry voi muuttaa joulukuun alkuun mennessä pentujen tullessa luovutusikään.


Tutustu tarkemmin Cherryn rotuihin:

Saksanpaimenkoiran luonne: tasapainoinen, vahvahermoinen, itsevarma, hyvin avoin, säyseä (paitsi ärsytettynä), tarkkaavainen ja ohjattavissa oleva. Luotaiset vietit, hyvä stressinsietokyky sekä itsevarmuutta, mitä seura-, vahti-, suojelu-, palvelus- ja paimenkoiralta edellytetään.

Kaukasiankoiran luonne: tasapainoinen, aktiivinen, itsevarma, peloton ja itsenäinen. Omistautunut ja uskollinen omistajalleen, erinomainen vartiokoira. Synnynnäinen varautuneisuus vieraita kohtaan.

Miten rotu valitaan ja hyvää koiratietoutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti